KÖPVILLKOR I KORTHET

 • FRAKT OCH LEVERANSTID

Vi skickar våra paket snabbt med DHL och du hämtar ditt paket på närmaste utlämningställe (Servicepoint) på din hemort som oftast t.ex är en bensinstation, mataffär, tobaksaffär som har paketservice på din ort. Normal leveranstid tills du får en SMS avisering från utlämningstället att hämta ditt paket är med hantering och leveranstid till utlämningsstället 2 till 5 dagar. Normal leveranstiden på cyklar i lager är 2 till 5 arbetsdagar med montering, justering, packning och leveranstid för DHL med avisering och utkörningen till din beställningsadress.

 • BETALNING

För den tryggaste och säkraste betalningen vid e-handel samarbetar vi med KLARNA som erbjuder er smidig Kortbetalning, Fakturabetalning, Delbetalning eller Direktbetalning i internetbanken.

 • RETURER OCH ÖPPET KÖP

När du handlar på nätet har du alltid 14 dagars bytes, ånger och returrätt från det att du köpt varan enligt konsumentlagen (veckorna innan julhandeln har vi förlängt till 6 januari).

Vid byten av kläder till en annan storlek av samma artikel är returfrakten gratis (kontakta kundtjänst) vid ett tillfällen på samma order, du har möjligheten att byta samma vara en gång kostnadsfritt, sedan får du som kund själv stå för frakterna. Vid byten eller när du vill använda din ångerrätt av andra varor än kläder så betalar du frakten själv, kontakta oss för att köpa en returfraktsedel

Vid byten och ångerrätt har ni för alla produkter möjlighet att köpa en returfraktsedel av oss och det är i regel billigare än att själv köpa en returfrakt med företagspost. Självklart är ni välkomna att kostnadsfritt lämna tillbaka er produkt åter i vår fysiska butik.

 • LAGERVARA

Alla produkter i webshoppen finns i lager och kan även köpas direkt i den stora fysiska cykel butiken på Sankt Paulsgatan i Stockholm. Varorna skickas från vårt lager normalt inom 1-2 arbetsdagar (vid undantag så skrivs det tydligt ut på produktsidan) sedan tillkommer leveranstid.

FULLSTÄNDIGA KÖPVILLKOR

Här e-handlar du enkelt med Klarna.

Klarna tar hand om betalningar i den här nätbutiken. Det gör att du äntligen kan handla när du vill både smidigare och säkrare. Du behöver inte hålla reda på några inloggningsuppgifter och kan välja det betalsätt som passar dig bäst!

Handla smidigt och säkert med Klarna Faktura, Kortbetalning, Delbetalning, konto och direkt i internetbank.

BESTÄLLNINGAR

Alla beställningar på nätet hos soderscykel.se görs via webshoppen. Om du har frågor om produkter ring eller e-posta då till kundtjänst på vardagar mellan 10.00-17.00 eller för mer info skicka ett mail via kontaktformuläret. Vid godkänt köp så bekräftas det att du godtagit avtalet och du får en orderbekräftelse per mail till den mailadress du angivit vid beställningstillfället. Det är viktigt att du lämnar en helt korrekt stavad e-post adress för du ska få en bekäftelse på ditt köp.

Soderscykel.se ingår inte avtal med minderåriga under 18 år utan målsmans godkännande. I dagsläget kan avtal endast ingås med kunder som har leveransadress i Sverige.

Alla beställningar omhändertas inom 24 timmar på vardagar (normal arbetsvecka). Vid eventuell leveransförsening så hör kundtjänst av sig.

PRISER

Priser som anges i webshopen är inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för att priserna i webshopen är internetpriser för nätförsäljning i SODERSCYKEL.SE med andra köp och leveransvillkor än i vår fysiska cykelbutiken som ofta har kassakopplat leverantörens rekommenderade försäljningspriser. 

Om du hittat en produkt i webshopen, men hellre vill handla i vår fysiska butik så är du självklart hjärtligt välkommen in på besök för att klämma, känna och testa varan live i butiken. Du hänvisar då bara till webbutiken "hämta ut i Stockholmsbutiken priset" med reservation för att varan finns hemma i fysiska butikens lager.

SÄKER & KÖRKLAR

Vi monterar alltid cyklarna och går igenom alla komponenterna så att det är i toppenskick. Vi justerar växlar, bromsar & övriga delar innan vi packar och skickar iväg cykeln. Om du vill att vi också ska monterar dina beställda extra tillval, så gör vi det utan extra kostnad (men tänk på att då gäller inte ångerrätten) ring eller skicka då ett mail till vår kundtjänst. För att få plats med cykeln i kartongen måste vi dock anpassa styret för kartongen och skruva av pedalerna och eventuell korg innan cykeln skickas. När du tar emot och packar upp cykeln behöver du ofta enbart enkelt montera styret med en insexnyckel och skruva på pedalerna med 15mm blocknyckel eller skiftnyckel - det är enkelt!

               Säker och Körklar

SNABBA LEVERANSER!

När du handlar din cykel online! är det tryggt att veta att du får en cykel som kommer monterad och att den har justerats på ett proffesionellt sätt av vår egna cykelverkstads duktiga och erfarna montörer. Det är alltid en självklarhet för oss som fackhandlare att leverera en kvalitetcykel som är perfekt monterad och justerad både om du väljer att hämta ut i Stockholmsbutiken eller innan den ska packas ner i cykelkartongen, när du valt att få cykeln ska hemleverad.

När transportören har aviserat dig och du tar emot din cykel, kan du i lugn och ro packa upp den och med några få enkla handgrepp montera din cykel, ofta behöver du bara skruva på pedalerna rätt, vrida och montera styret och sedan kan du bara njuta av livet tillsammans med en kvalitetcykel i många, många år!

Söders Cykel - en riktig cykelaffär på nätet!

Hos Söders Cykel finns förutom cyklar, däck , kedjeolja, hjälmar, pedaler, lås, barnsitsar med mera och allt det där andra du behöver och även lite ögongodis till din cykling. Din beställning levereras snabbt och billigt hem till ditt hem eller till det närmaste paketutlämningställe på din hemort.

Tre generationer cykelhandel sedan 1945 - det är tryggt!

Välkommen att beställa cyklar och cykeldelar på nätet lite billigare till dig själv och hela familjen hos soderscykel.se online! Vi skickar snabbt och billigt till hela landet!

BETALNINGS ALTERNATIV

Handla tryggt och säkert med Klarna Faktura, kortbetalning, delbetalning, konto och internetbanken.

 • KORTBETALNING

Söders Cykel erbjuder dig i webshopen soderscykel.se säkra kortbetalningar genom Klarna Checkout. Kortbetalning kan ske med Visa och MasterCard och American Express kort.

 • DIREKTBETALNING INTERNETBANK

Du betalar tryggt och säkert direkt via din internetbank Swedbank, Nordea, Seb och Handelsbanken.

 • FAKTURA

Söders Cykel erbjuder dig i webshopen att betala med Klarna Faktura i samarbete med Klarna Checkout utan att någon faktureringsavgift tillkommer (gratis)

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter.

 • Du får hem varan innan du betalar
 • Betalningstid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Du ladda ner dina fakturor från klarna.se

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en mini kreditupplysning tas. Du får isåfall en kopia på kreditupplysningen per post.

Kredittiden vid faktura köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas med e-post i samband med leverans av beställningen.

Gällande frågor kring er betalning är det enklast är att kontakta Klarna - som är de som sköter våra fakturor och delbetalningar - på 08 - 120 120 00 för att få hjälp med frågor som rör din faktura och delbetalningar.

Genom att lämna information i kassan och slutföra ett köp med Klarna Checkout så godkänner du Klarnas villkor. Ett slutfört köp innebär även att du godkänner köpvillkoren hos soderscykel.se 

Smidiga funktioner på Klarna.se

På klarna.se kan du se alla dina fakturor, ladda ner dem som PDF, betala fakturan med ett klick, välja att delbetala eller kostnadsfritt även förlänga betaltiden med 10 dagar.

 • KLARNA DIREKT

Du kan betala köpet direkt genom att bekräfta med Mobilt BankID. Pengarna dras automatiskt från det bankkonto som du har anslutit på Klarnas hemsida. Pengarna dras 1-2 bankdagar efter att ditt paket har skickats.

 • DELBETALNING

Du kan välja att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad. När du delbetalar med hos Soderscykel.se genom Klarna gäller alltid:

 • Du får hem varan innan du betalar
 • Du samlar alla dina köp på en månadsfaktura
 • Du betalar i din egen takt eller ett fast belopp per månad
 • DELBETALNING KLARNA KONTO – I DIN EGNA TAKT!

Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på delbetalnings faktura.

Exempel: Vid ett köp om 10000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

 • FAST DELBETALNING

Fast delbetalning från Klarna innebär att du delar upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Vid fast delbetalning beräknas räntekostnaden på det totala utestående beloppet, vilket betyder att månadskostnaden blir högre den första månaden och lägre den sista månaden.

Vid köpet görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer isåfall få en kopia på kreditupplysningen per post.

 • HAR DU FRÅGOR OM EN BETALNING

Vid frågor angående din kort, faktura eller delbetalning så ska du vända dig direkt till Klarna kundtjänst som du når på telefonnummer 08-120 120 10.

LEVERANSVILLKOR SODERSCYKEL.SE

                  

Transporter.

Cyklar transporteras med DHL Hemleverans (Home Delivery) hem till ytterdörren eller så långt lastbilen kommer fram inom 1-2 arbetsdagar. Transportören kontaktar dig innan för att bestämma en leverans hem till dig på dagtid. För snabb och smidig leverans av cyklar tänk på att ange rätt telefonnummer där du enkelt kan nås dagtid. Nu finns även på många orter möjligheten för smidig kvällsleveranser mellan 17-22 som tillval kontakt kundtjänst för kvällskörning.

Paket med cykeltillbehör, cykeldelar, cykelkläder, trainers, cykel- skor och hjälmar mm skickas till närmaste DHL utlämningställe (Servicepoint) på din hemort, som ofta är en bensinstation, mataffär, tobaksaffär el.dyl som erbjuder paketservice på din ort. Du får en SMS avisering från utlämningstället till ditt uppgivna mobilnummer alternativet om du inte kan nås skickas aviseringen till den lämnade epost eller postadress.

Fraktpriser

 • Hemleverans Cyklar: Enhetspris styck 299 kr | Gratis frakt vid köp av fler än 5 cyklar

 • Paket: Gratis frakt vid köp från 1000 kr  (Gäller inte cyklar)

 • Stycke: 199 kr för skrymmande eller tyngre Serviepoint paket
 • Brevförsändelser*: 49 kr smådelar med Posten max 2 kg för brevinkast.

 • Köp online och hämta i Stockholmsbutiken: Alltid gratis frakt till Sankt Paulsgatan 43

 • Returfraktsedel cykel: från 595 kr DHL Home Delivery retur, dagtid (vid ångerrätt).

 • Returfraktsedel paket: 99 kr DHL Service Point Retur (vid byte eller ångerrätt).

 • Returfraktsedel Stycke paket: Skrymmande från 199 kr (vid byte eller ångerrätt)
 • Kvällskörning av cykel: Tillval i vissa zoner från 250 kr (Ring oss) DHL Home Delivery       

Transportskador

Alltid lika trist om det skulle inträffa, alla varor kontrolleras av oss innan vi packar dessa. Skulle emballaget vara skadat vid ankomsten måste du omedelbart anmäla detta till DHL och oss som ansvarar för varor som skadas eller kommer bort under leverans till dig. Reklamation av transportskador ska göras inom skälig tid, dock senast inom 7 dagar.

Obs! att vid mottagande av försändelsen är det därför väldigt viktigt att kontrollera att emballaget och varorna inte är transportskadat och skriv inte under fraktsedeln innan du första har kontrollerat om emballaget är helt vid mottagningen.

Transportören eller ombudet måste anmärka på dennes samt din kopia av fraktsedeln att emballaget isåfall var trasigt vid leveransen (viktigt). Efter detta gjorts kan du skriva under. Därefter kontaktar du vår kundtjänst. Följ denna länk för att fylla i en skaderapport till DHL: http://164.9.104.199/wClaS


Garantier

Alla varor på Soderscykel.se har minst 12 månaders garanti mot tillverkningsfel enligt konsumentköplagen. Vissa produkter har dessutom leverantörens utökade fabriksgaranti enligt deras villkor. Skador som har orsakats av verktyg i samband med montering ersätts inte och eventuella följdskador pga handhavande fel vid monteringen etc omfattas inte av garantier. Alla eventuella garantireparationer på cyklar som beställs på nätet via webshoppen soderscykel.se ska utföras av vår egna cykelverkstad i Stockholm, vi samarbetar inte med några externa verkstäder.

Reservationer

Söders Cykel reserverar sig för eventuella slutförsäljning samt att varor kan utgått ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla webshopens bilder perfekt återger produkternas verkliga färgsättning eller utseende. Vi reserverar oss även för tryckfel i text informationen om produkter. Vi reserverar oss för tillfälliga fel på prissättningen eller fel i lagersaldot i syncen i datakoppling mellan vår fysika butiks kassasystem och webshopen soderscykel.se

Returer och byten.

Ångerrätt

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). samt endast om varan med originalförpackning är obruten och eller i oförändrat skick (så att varan kan säljas som ny till annan konsument). Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag gärna kontakt med vår kundtjänst, så att du inte skickar tillbaka din returförsändelse fel till oss.

För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag gärna kontakt med vår kundtjänst om du är osäker, så att du inte skickar tillbaka din retur-försändelse på fel sätt till oss. Det kan tex vara fel fraktalternativ som hamnar på utlämningsställe hos något postombud eller terminal vilket medför att paketet kommer att skickas i retur till dig för vi hämtar inte ut paket hos ombud eller terminaler. 

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från att du mottagit varan förutsatt att varan skickas tillbaka i väsentligen oförändrat skick och med varans originalemballage. Ordernr. och returnr. skall alltid medfölja varan. Vid retur står du själv för fraktkostnaden, enklast och troligen lite billigare blir det om du väljer att köpa returfraktsedel från oss på retupaket online (DHL Service Point, retur). Vid utnyttjande av ångerätt på cyklar kontaktar du kundtjänst som hjälper till med en returfraktsedel, vi debiterar vårt fraktbolags ordinarie rabatterade fraktpris som normalt är mellan ca 500-800 kr inkl 25% moms och exp.avgifter för DHL Home Delivery, på dagtid. Önskas retur med kvällskörning finns det som tillval som extra kostnad.

Du kan även att skicka tillbaka beställda varor till självkostnadspris med valfritt fraktbolag som Företagspaket.

Viktigt! tänk på beställda varor som du vill byta eller när du vill använda din ångerrätt, ska alltid skickas tillbaka till oss som Företagspaket. Skickas det på ett felaktigt sätt t.ex som ett vanligt paket till tex något av Postnords utlämningsställe eller hos något annat fraktbolags paketombud eller terminal så kommer paketet att skickas i tillbaka till avsändaren efter företagets liggetid. Söders Cykel hämtar inte ut några paket hos ombud eller terminaler. Retur fraktsedel för paket finns att köpa i webshopen är du osäker så är du välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper det till.

Ångerrätten gäller inte företag och organisationer eller på varor med förseglingar eller om försegling brutits, underkläder, cyklar som betecknas endast online eller som är beställningsvara eller cyklar som har fått extra monterade tillval t.ex skärmar och pakethållare etc.

Vid åberopande av ångerrätt

Meddelar du Söders Cykels kundtjänst senast inom 14 dagar från köpet att du avser utöva din ångerrätt.
Returnera varan, i produktkartongen med det avsedda inneremballaget, snarast och senast inom 7 dagar efter att du meddelat oss om att avtalet frånträds. Varan ska vara komplett och detta innebär att alla tillbehör ska finnas med i returen.
Söders Cykel förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är helt komplett.

Söders Cykel löser inte ut försändelser mot postförskott eller som rekommenderat brev eller som skickas tillbaka felaktigt t.ex till postombud, paketutlämning eller terminaler. Observera att en ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Självklart är ni även varmt välkomna att komma och lämna er produkt åter i vår fysiska butik i Stockholm. Medtag då ordernummer så butikspersonalen vet vilken beställning det gäller, eventuell återbetalning sker från Klarna.

Reklamation

För att kunna reklamera en produkt måste du uppvisa eller bifoga kvitto eller följesedel. 

Produkten ska alltid lämnas in till fysiskt kontroll och godkännande hos Söders Cykel i Stockholm. Vid distanshandel i vår webbutiken när du inte har möjlighet att lämna in reklamationen i den fysiska butiken ska du uppge inköpsdatum och ordernummer samt skicka in bilder via epost. Reklamationen packas på lämpligt sätt och fraktas sedan med företagspaket till vår butik för reparation eller utbyte, kunden står själv för returfrakten.

Visar det sig efter kontroll och test av den inlämnad produkten att det är ett handhavande fel alternativt att varan har andvänds oaktsamt eller att produkten är felfri, så debiteras kunden för arbetskostnad för vårt eller leverantörens faktiska arbetet.

Söders Cykel ansvarar inte för andra eventuella kostnader som kan uppstå på grund av att en vara är defekt utom vår kontroll.

Endast ursprungliga fel omfattas av Konsumentköplagens reklamationsrätt inom 3 år från köpet, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage eller handhavande fel alternativt oaktsamt användning. Reklamation till Söders cykel ska göras inom skälig tid, dock senast inom två månader efter upptäckt.

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist.

Outlösta försändelser

På beställda försändelser som redan har skickats och är outlösta eller inte tas emot gäller inte ångerätt. Vi kommer då att debitera beställaren vårt fraktbolags ordinarie priser och expeditionsavgift för tur och retur: Servicepoint paket 0-4 kg 250 kr och 5-20 kg 350 kr eller för Hemleverans cyklar 1250 kr samt Stycke Gods 5-50 kg 850 kr.

Om möjlighet inte finns att ta emot godset vid visst tillfälle, måste DHL kontaktas så att ni och det kan synka leveransen enligt villkor och önskemål. Kan inte transportbolaget få kontakt med dig för leveransen inom en vecka, går varan i retur till vårt lager med extra kostnader för oss. Försändelser som beställaren inte har löst ut eller tagit emot debiteras i efterhand med hanteringskostnaden för DHL ordinarie pris tur och returfrakt med exp.avgift se ovan. Soderscykel ansvarar inte för att den beställda transporten inte har utförts enligt sändningsnummer och eventuella kostnader för konsumenten, då DHL transporttjänster inte har utförts enligt beställningsorder.

Bytesrätt

Söders Cykel erbjuder 14 dagars bytesrätt på varor som är helt oanvända med oskadad orginalförpackning. Kontakta vår kundtjänst för att få en returfraktsedel hemskickad till bytet. Vi står endast för returfraktkostnad på kläder och konfektion (ej hårda varor) dvs gäller t.ex vid byte till annan storlek som finns i lager av samma produkt, erbjudandet gäller endast för 1 byte på samma order vid ett tillfälle obs att bytesrätt gäller inte för cyklar, hårdvaror eller special beställda varor.

Övrigt

Konsumentskydd: De här köpvillkoren är tillämpliga på det köpeavtal som du som konsument sluter med Söders Cykel i Stockholm. För att ta tillvara dina intressen som kund tillämpas bestämmelserna i Konsumentköplagen (SFS 1990:932), Distans- och hemförsäljningslagen (SFS 2005:59) samt Personuppgiftslagen (SFS 1998:204) på samtliga köp på www.soderscykel.se.

Force Majeure: Soderscykel.se är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Personuppgift: Soderscykel ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med Personuppgiftslagen. Genom godkännande av köpeavtalet med Soderscykel samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från Soderscykel, genom sms, e-mail eller annan direktreklam. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifter, ändra dem eller be om radering.

Pris- och Produktinformation: Vid eventuella felaktigheter i lagerstatus eller prissättning förbehåller sig Soderscykel rätten att häva avtal om köp. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Soderscykel inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara. All bildinformation ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge varans exakta utseende och beskaffenhet.

Cookies: Soderscykel och Klarna använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som sparas av din webbläsare. Denna används för att ge tillgång till olika funktioner och förenkla din köpprocess. Vi använder cookies bl a i syfte att anpassa, förbättra och analysera vår webbplats och förenkla användandet för våra användare.

Omdömen: Genom att lämna ett omdömen kring produkter på soderscykel.se ger du också Söders Cykel rätten att publicera dem på soderscykel.se samt i andra kanaler och medier. Söders Cykel förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen på soderscykel.se.

För frågor kring innebörden av dessa köpvillkor eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, ta kontakt med vår kundtjänst. Kontaktuppgifter till kundtjänst finner du på www.soderscykel.se.

Har du frågor angående din faktura så bör du vända dig till Klarna som hanterar alla fakturor hos Soderscykel - Klarnas kundtjänst når du på telefonnummer: 08-120 120 10.

       

Familjeföretag i tre generationer sedan 1945 - det är tryggt!

Köp cykel på nätet!

Vi på Söder Cykel är en riktig cykelaffär med e-handel. Ni får er beställda cykel proffsigt monterad och justerad av duktiga cykelmekaniker med perfekt inställda växlar, bromsar etc så att alla funktioner är i toppskick när den blir utkörd till er hemadress. Ni behöver oftast bara enkelt montera pedalerna och vrida på styret för att hojen sedan ska vara säker och körklar i många, många år.