Kundvagn Varukorg 0 Produkt Produkter (Tom)

Inga produkter

Fastställs senare Leverans
0 kr Totalt:

Till kassan

SPARKCYKLAR

Köp en Sparkcykel så tar du dig fram snabbt och smidigt! Vi erbjuder häftiga Kickbikes till bra online priser!

SPARKCYKLAR Det finns inga produkter i denna kategori.

Underkategorier

 • Barn/Junior

  Sparkcykel till barn 

  Sparkcyklarna på denna sida är designade till barn och garanterar att de får en bra start med att åka sparkcykel. Mindre barn kan ha det svårare med att åka på vanliga sparkcyklar, så därför vill vi ofta rekommendera föräldrarna att välja de sparkcyklarna som är utvecklade speciellt till mindre barn.

  En sparkcykel till barn är typiskt lättare och har en lägre bar (handtagen) som gör det enklare att styra sparkcykeln.

  Kickbike till barn med stora hjul

  Det tillverkas många olika typer sparkcyklar till barn och de har alla olika fördelar. Det tillverkas bl.a en rad sparkcyklar med stora hjul som förbättrar säkerheten och komforten eftersom de stora hjulen generellt rullar lättare över småsten och ojämnheter. Är det luft i hjulen kommer de fjädra mer och därmed ge ökad komfort.

  Vi rekomenderar aldrig barn att köra i grus eller på oasfalterade stigar, men om du ändå gör det, borde du överväga en annan typ av sparkcykel med stora lufthjul som inte vi säljer.

  3-hjuls sparkcyklar till småttingar.

  Vanliga sparkcyklar har endast 2 hjul och många sparkcyklar till det allra minsta barnen är byggda efter den modellen. Det har dock kommit en del nytänkande sparkcyklar som utmanar den traditionella designen. Ett av dem är de 3-hjulade sparkcyklarna som ger större stabilitet, speciellt när barnet står stilla.

  Sparkcyklar med 3 hjul har dock också olämpan att de typiskt styr lite sämre än en normal sparkcykel, om producenten inte har kommit på ett innovativt sätt att lösa det problemet på. Några löser det genom att flytta dubbelhjulen till bakdelen, medan andra bygger in flex i styrningen.

 • Trick

  Trick Sparkcyklar - Den nästa nivån inom sparkcykelåkning

  Trick sparkcyklar är extra solida sparkcyklar som är gjorda speciellt till tricks och stunts. Det är en nyare typ av kickbikes som uppkom när många började köra "freestyle" på kickbikes och man upptäckte att de traditionella inte håller till de stora belastningarna vid tricks.

  Kännetecken för en trick sparkcykel

  En trick sparkcykel liknar en vanlig sparkcykel men för att få största möjliga styrka och hållbarhet försöker producenterna eliminera alla svaga punkter på kickbiken och därför kan trick sparkcyklar typiskt inte justeras i höjden eller fällas ihop.

  De flesta vill att en trick sparkcykel är både stark och lätt och då dessa två egenskaper oftast motsäger varandra försöker producenten vara innovativa när det kommer till material och speciella konstruktioner. Därför finns det också specialdelar till trick sparkcyklar och kickbikes som kostar mer än en hel sparkcykel.

  Några av de delarna producenterna speciellt arbetar med är:

  • Kraftig botten (deck) samt hals (neck)
  • Lättare och starkare hjul
  • Onepiece bar
  • Starkare t-tube / crossbar
  • Kraftiga clamps

  De riktigt dyra trick sparkcyklarna byggs ofta med compression systemen SCS, ICS eller HIC. De är olika konstruerade men ger alla tre en mer solid styrningsmekanism, som samtidigt roterar lättare. Där utöver är ett compressionsystem enklare att justera och underhålla.

 • Stora hjul

  Sparkcyklar med stora hjul för vuxna och tonåringar

  Det är designade för vuxna och tonåringar. Vi har till och från ett urval av olika modellerna på denna sida. Många av modellerna kan naturligtvis också användas av unga och större barn.

  Designen på sparkcyklar för vuxna

  En sparkcykel till vuxna ska designas annorlunda om de ska vara behagliga att användas av vuxna. Utöver att ha stora hjul är sparkcyklarna kännetecknade av att styret kan justeras högre än vanliga sparkcyklar och plattformen (decket) man står på är bredare och längre. Du kan se den rekommenderade användarvikten under specifikationerna för varje enskild sparkcykeln.

  Fördelar med sparkcyklar med stora hjul

  Vuxna använder oftast sparkcyklar till transport och därför är det mycket praktiskt att välja en sparkcykel med stora hjul, eftersom de är mer riktningsstabila och mindre känsliga för ojämnheter i vägen. Dessutom rullar stora hjul snabbare, vilket betyder att du inte ska använda lika mycket energi för att komma fram. Till vuxna rekommenderar vi därför alltid sparkcyklar där hjulen har en diameter på minst 150 mm.

  Ihopfällbara kickbikes för vuxna

  Det kan vara praktiskt att en sparkcykel med stora hjul kan fällas ihop om du t.ex ska ha med dig sparkcykeln på tåget, i skolan eller på arbetsplatsen. Det tar få sekunder att lossa mekanismen och när sparkcykeln är ihopfälld fungerar baren som ett praktiskt handtag att bära den i. Men om sparkcykeln alltid ska stå framme och vara klar att användas passar kanske en modell med cykelstöd bättre.

  Ihopfällbara modeller känns kanske lite fjädrande och mindre solida än fasta onepiece modeller, men det är inte något problem så länge du håller dig under max-vikten som är angiven av producenten