Kundvagn Varukorg 0 Produkt Produkter (Tom)

Inga produkter

Fastställs senare Leverans
0 kr Totalt:

Till kassan

Katalog

Aktivera filter:
  Kategorier
  Tillgänglighet
  Tillverkare
  Storlek
  Färg

  Information

  Våra butiker

  Våra butiker

  En riktig cykelaffär 700 kvm med webbutik

  Kläder, Hjälmar & Skor

  Här hittar du fina cykelkläder i bästa kvalitet från kända märken med upp till -70% rabatt

  Kläder, Hjälmar & Skor Det finns 335 produkter.

  Underkategorier

  • Armvärmare

   Vind och vattentäta armvärmare är ett smidigt och värmande plagg för cykling i kyla och ruskväder. Vi har ett stort utbud av sköna armvärmare för cykling.

  • Benvärmare

   Här hittar du benvärmare från ledande varumärken som Pearl Izumi, Grip Grab och Bontrager. Mycket praktiskt plagg som värmer i kyla och ruskväder och som är lätta att ha med sig på cykelturen både på våren som på hösten och kan även komma till bra användning under den ibland lite kyligare sommarturen.

  • Byxor

   Här hittar du vårt stora utbud av prisvärda cykelbyxor i högsta kvalitet från välkända varumärken som Pearl Izumi, Shimano, Poc, Scott och Bontrager. Cykelbyxor har vaddering i grenen vilket minimerar risken för skavsår och det populäraste cykelbyxorna har ofta hängslen vilket motverkar glipa i ryggen.

  • Skoskydd

   Skoöverdrag till cykelskor

   Skoöverdrag eller skoskydd är ett av de där plaggen som är ett måste i en cyklists garderob. På sommaren för att skydda mot grus och annat skräp eller bara för att du skall få den rätta proffslooken. På våren och hösten för att skydda mot kyla och regn. På mountainbike turen för att det är så mycket enklare att spola av skoskydden än att tvätta skorna. På vintern för att hålla kyla och snö ute. På tempoloppen för att du skall kapa de där extra sekunderna. Du ser, ett oumbärligt plagg och du kommer garanterat ha mer än ett par när din garderob är komplett.

   Det finns många anledningar till att införskaffa skoöverdrag, inte minst för att skydda dina cykelskor så det håller längre. Skoöverdrag är dessutom din räddare i nöden under de kalla vintermånaderna. De skyddar dina fötter från väta och vind och hjälper dig att hålla dina fötter torra och varma. Cykelrundorna tenderar dessutom att bli mycket roligare om man klär sig rätt så man slipper frysa och bli blöt. Skoöverdrag hjälper dig i alla fall att hålla fötterna torra och behagliga, sen får du inte glömma att ta på dig en jacka och byxa i vattenavvisande material för att skydda hela kroppen från vädrets makter. Ett par skoöverdrag är med andra ord nästintill i ett måste i varje cyklist garderob.

  • Handskar

   Här hittar du bra cykelhandskar som gör cyklingen mer bekväm. Vi har ett stort sortiment av både sommar och vinterhandskar. För på hösten och vintern behöver du ett par som är varma, och på sommaren vill du undvika skavsår på händerna. Cykelhandskar ger givetvis även skydd för händerna om man råkar vurpa. 

  • Hjälmar

   Hos oss på Soderscykel.se hittar du cykelhjälmar till alla typer av cyklister oavsett om du är barn, pendlarcyklist, cykelmotionär eller tävlingscyklist. En bra cykelhjälm utrustad med MIPS som sitter rätt på huvudet är ett måste och en riktigt billig livförsäkring.

   Vad är Mips? MIPS är en svensk uppfinning som tar cykelhjälmar och dess säkerhet till en ny nivå. MIPS tillåter att hjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket ger hjälmar utrustade med Mips bättre skydd mot rotationsvåld och minskar på så sätt risken för hjärnskador vid de tillfällen hjälmen tar emot stöten annat än vinkelrätt mot backen eller föremålet den träffar.

   Hur vet jag vilken storlek jag ska välja? Mät ditt huvuds omkrets mitt på pannan och över bakhuvudet där det sticker ut som mest. Har du inget måttband kan du t.ex. använda ett snöre som du sedan mäter med en linjal eller liknande. Avrunda resultatet uppåt till närmaste centimeter.

   Till dig som inte vill förstöra frisyren eller som tycker att du ser löjlig ut i en cykelhjälm har vi på Soderscykel.se två lösningar.

   1. Köp en HÖVDING airbag för cyklister, testvinnare och ett riktigt bra skydd.

   2. Ta bussen, självklart tycker vi att cykling är det överlägset bästa färdsättet men cykling utan hjälm är inget vi på Söders Cykel rekommenderar.

  • Glasögon

   Glasögon till cykling

   Här hittar du vårt breda utbud av glasögon, snygga solglasögon, fotokromatiska cykelglasögon (eller egentligen sportglasögon då de funkar lika bra till andra sporter) och goggles för DH för att nämna några varianter. Du hittar också lösa glasögonlinser om du vill komplettera dina nuvarande glasögon. Sist men inte minst hittar du även tillbehör samt reservdelar till glasögon

  • Mössor

   Här hittar du cykelmössor som passar under cykelhjälmen från kända varumärken som GripGrab, Shimano och PearlIzumi.

  • Strumpor

   Här hittar du cykelstrumporna som är ett måste för den seriösa cyklisten, klassiska vita eller moderna svarta strumpor och lite den lite mer vågade även i färger.

  • Skydd

   Skydd

   Har hittar du överkropps-, armbågs-, knä- och benskydd. Det är inte bara downhillcyklister som behöver skydd, även du som "bara" cyklar mountainbike med kompisarna minskar risken för onödiga skador om du satsar på skydd. Dagens skydd är både lätta och smidiga så de kommer inte vara ett hinder för dig.

   Det beror på vad för typ av cykling du skall köra. För lättare stigcykling passar mjukare armbågsskydd och knäskydd. Vid mer avancerad stigcykling och enduro kan det vara bra att välja skydd med hårt skal. Här får man känna efter lite hur pass aggressiv man är i sin cykling och i vilken typ av terräng man cyklar. Aggressiv åkstil och stenig miljö kräver ofta hårdare skydd. Det kan även vara lämpligt med ett ryggskydd, kroppsskydd och höftskydd om man cyklar downhill eller annan utförsåkning. Här gäller det också att man hittar ett skydd som man är bekväm med och som skyddar dig utan att vara obekväma eller begränsar dig på cykeln.

   Vilket skydd ska man välja? Det beror på vad för typ av cykling man skall köra. För lättare stigcykling passar mjukare armbågsskydd och knäskydd. Vid mer avancerad stigcykling och enduro kan det vara bra att välja skydd med hårt skal. Här får man känna efter lite hur pass aggressiv man är i sin cykling och i vilken typ av terräng man cyklar. Aggressiv åkstil och stenig miljö kräver ofta hårdare skydd. Det kan även vara lämpligt med ett ryggskydd, kroppsskydd och höftskydd om man cyklar downhill eller annan utförsåkning. Här gäller det också att man hittar ett skydd som man är bekväm med och som skyddar dig utan att vara obekväma eller begränsar dig på cykeln.

  • Skor

   Allt du behöver veta om cykelskor! 

   Om du känner dig förvirrad över cykelskor är du inte ensam. Vill du veta vilka fördelar som finns med olika modeller eller hur ”clipslösa pedaler” och ”klickpedaler” kan betyda samma sak? Hjälpen är nära! Den här enkla guiden innehåller allt du behöver veta för att känna dig trygg med ditt skoval. Cykelskor kan i princip definieras som de skor du använder när du cyklar med pedaler. Nästan alla börjar med att cykla i sina sneakers men när du ska ut på längre turer eller tränar inför något lopp vill du ha en sko som är avsedd just för cykling. Cykelspecifika skor känns bekvämare när du cyklar och du presterar bättre på cykeln. Det finns två huvudsakliga cykelskomodeller: skor för plattformspedaler som har en slät sula precis som sneakers, men även cykelspecifika egenskaper, och klickskor för SPD Shimano Pedaling Dynamics klossar som du klickar fast på pedalerna. Det finns lika många varianter av skor med slät sula och klickskor som det finns olika typer av cykling, t.ex. för racer, mountainbike eller spinning. 

   Racerskor ger den bästa kraftöverföringen eftersom de har den styvaste sulan och de bredaste klossarna. De passar vanligtvis pedaler för SPD-SL 3-bultsklossar och de brukar vara svårare att använda för promenad eftersom klossarna sticker ut från sulan. Racerskor är valet för dem som cyklar på landsväg och inte kombinerar det med promenader. Den här typen av cykelskor används också av triathleter. 

   Mountainbikeskor har en styv, grov sula med dobbar för att ge bättre fäste i svår terräng. De har även försänkta SPD 2-bultsklossar för att underlätta promenad. Det här är en viktig egenskap eftersom det ofta finns partier på en stig där du behöver leda cykeln. Gravelbike- och tävlingscyklister använder ofta också dessa mångsidiga skor. 

   Cyclocrosskor är helt enkelt mountainbikeskor med fästen på sulan för extra dobbar. Det behövs för att få ett extra bra fäste när man behöver springa eller hoppa över hinder. I cyclocross finns många passager där du måste hoppa av cykeln och springa uppför branta backar eller runda hinder. Ett extra bra fäste är en enorm fördel.

   Spinningskor har vanligtvis sula med ett greppsäkert mönster och försänkta SPD 2-bultsklossar precis som på mountainbikeskor. Det är den typ av skor som man vanligtvis ska köpa för spinning på gymmet , men har man en egen spinningcykel eller trainer hemma kanske man föredrar att träna med sina racerskor för SPD-SL 3-bults pedaler. 

  • Shorts
  • Tröjor

   Cykeltröjor

   En cykeltröja gör inte bara att du ser ut som en cyklist, den är praktisk också. I stort sett alla cykeltröjor har fickor på ryggen där du kan förvara det viktigaste, t.ex. mobiltelefon, nycklar, energikakor och annat nödvändigt för cykelturen.

   Välj en kortärmad tröja för varmare sommardagar och komplettera eventuellt med armvärmare när det blir lite kyligare. Välj en långärmad tröja när det är kallare ute eller om du vill skydda armarna när du far fram på smala skogsstigar.

   Här hittar du cykeltröjor till damer, herrar och juniorer och från kända varumärken som Bontrager, Pearl Izumi med flera.

   Kolla in vår outlet - fynda cykeltröjor med 70% rabatt

  • Västar

   Cykelvästar

   En cykelväst är praktiskt taget ett måste för den som cyklar i annat väder än strålande sol och högsommartemperaturer.

   Ta på västen från start om du går ut på morgonen innan temperaturen har stigit till behaglig nivå, eller ha den i ryggfickan som reserv om temperaturen skulle sjunka eller om det är risk för en regnskur.

   Du finner västar för damer och herrar från kända varumärken så som Bontrager och Pearl Izumi.

  • Jackor

   Här hittar du ett stort utbud av cykeljackor från kända varumärken till riktigt bra priser. Köp din cykeljacka online billigt på soderscykel.se eller kom på besök och prova olika cykeljackor i butiken.

   En cykeljacka är praktiskt taget ett måste för den som cyklar i annat väder än strålande sol och högsommartemperaturer.

   En jackas användningsområde behöver väl knappast förklaras utan den åker på när temperaturen är för låg för endast en cykeltröja eventuellt förstärkt med väst.

   Du finner jackor från kända varumärken så som Bontrager och Pearl Izumi

  per sida