Kundvagn Varukorg 0 Produkt Produkter (Tom)

Inga produkter

Fastställs senare Leverans
0 kr Totalt:

Till kassan

SLIPSPECIALISTEN PÅ SKRIDSKOR I STOCKHOLM.

ÖPPETTIDER HOS SLIPSPECIALISTEN I STOCKHOLM - SANKT PAULSGATAN 43

Måndag-Fredag 10.00 - 18.00

Långfärdsslipning - Underhållsslipning med inlämnad kurva intakt. Pris 195 kronor.

Radieslipning hockey Jag har många olika radier att välja på för din åkstil. Pris 220 kronor.

Radieslipning bandy - Jag har ett flertal oliks radier eller åkytor. Pris 220 kronor 

Hockeyslipning - Skålslipning med min standard profil. Pris 95 kronor

Hockeyslipning - Skålslipning med din valfria profil på skålprofil 15-25 mm. Pris 110 kronor

Bandyslipning - Planslipning där jag behåller din radie eller åkyta intakt. Pris 100 kronor

Konståkningslipning - Jag slipar med valfri profil 10-16 mm på skålprofil. Pris 129 kronor

Målvaktslipning - Jag slipar dem med rak- eller sned skålprofil 10-18 mm. Pris 175 kronor

Barnskridskor - Dessa allt för ofta väldigt slöa skridskor blir vassa igen. Pris 95 kronor

Nyinköpta skridskor - Nya skridskor är oslipade utan radie och måste alltid slipas (pris utan radie). Pris utan radie 95 kronor och med radie 220 kronor

Slipkort - För dig som är här ofta och slipar skridskor, fråga Roger om mängdrabatt.


Vår historia med skridskoslipning:

Lämna dina skridskor till oss så är det i trygga händer för en perfekt maskinslipning utförd av vår specialist Roger Harrfors som nu har över 40 års erfarenhet av skridskoslipning sedan 1977.

Skridskoslipning - Det skapas med hjälp av rätt utfört och skickligt hantverk ibland i kombination av datastyrda slipmaskiner. Med rätt skenprofil och radie slipning som är anpassade för din åkstil - kom in till oss så hjälper Roger Harrfors dig med en rätt utförd slipning. Skridskoåkningens biomekanik är att du glider på den ena foten cirka 80% av tiden i ett komplett frånskjut vare sig det är långt eller kort och det är genom din tyngdpunktsförflyttning som du skapar förutsättningar för ett optimalt glid.

Slipning av långfärdsskridskor 

Du får en underhållsslipning med plan profil, ett proffsigt utfört hantverk i slipmaskinen så att dina långfärdsskridskor får vassa skenor igen med den inlämnade kurvans profil fortfarande intakt - det är tryggt!. Leveranstid för underhållsslipning är nästa dag Pris 195 kronor

Slipning av långfärdsskridskor med diamantskiva

Du får en underhållsslipning med plan profil i vår nya automatiska slipmaskin med diamantskiva som slipar till en finish med superbra resultat med kurvans profil fortfarande intakt. Leveranstid nästa dag Pris 195 kr

Kurva eller radie slipning av långfärdsskridskor

Skolboken säger att ordet för en rät linje från cirkelns medelpunkt till dess periferi kallas radie (r). Radie är alltså det som många långfärdsåkare kallar för kurvan. Har du slipat bort skridskoskenans originalradie så hjälper jag gärna till att återställa kurvan igen eller vill du kanske prova på den idag så populära lite kortare kurvan på dina långfärdsskridskor? Med en kortare radie 22-27 M får du en kvickare och lättsvängd skridskoåkning, med en klassisk längre radie får du desto mer is kontakt. Allt påverkas dessutom av skenans skärpa, din kroppsvikt och isens hårdhet. 

Du är välkommen till mitt skridskosliperi på Sankt Paulsgatan 43 så hjälper jag till med kurvslipning i min profil och diamantslipmaskin. Jag erbjuder kurvor med profilmaskinens olika mallar mellan 21-35 meters radie. Kom till Roger för skickligt hantverk och snabba leveranser från det egna sliperiet med ett perfekt och utfört skridskoslipning på dina långfärdsskridskor. 

Radieslipning Hockey och Bandyskridskor.

Jag rekommenderar att man slipar profil 2 gånger per säsong och att man alltid profilerar skenan när skridskon är ny samt regelbundet underhåller profilen. Leveranstid nästa dag Pris 220 kr.

3 meter - Tuuk radie passar för dig som vill ha en skenprofil som är kvick och lätt att svänga med. Den här skenprofilen (2.7-3.3 meter) sitter original på nyinköpta beroende på märke.

4 meter   - En riktigt bra allroundradie som passar de flesta, även populärt kallad "Foppa-radie".

5 meter - Passar nybörjare och yngre spelare som ska lära sig rätt åkteknik.

Detroit 1 -  Delad radie med 3 m radie fram och 6 m radie bak. Den främre kortare profilen maxar din acceleration och den bakre längre profilen ger stabilitet vid baklängesåkning, vändningar och när du laddar för hårda slagskott i krysset. Utvecklad av Detroit Red Wings och vanligt förekommande i SHL.

6 meter - Bandyradie som ger ett bra glid och lättsvängda på stora planer.

8 meter - Den längsta radie slipningen jag erbjuder som ger bra glid men som inte är lika lätt att svänga med.

Plan - Klassisk plan bandy åkyta på mitten 6-14 cm

Skridskoslipning

Vanlig underhållsslipning för aktiva spelare bör göras normalt efter ca 3-6 ispass beroende på isförhållandet. Det som bestämmer skärpan på en skena är bland annat profilen (skåldjupet) i skenan, med en djupare skål (mindre profil i mm) ju vassare blir det. Skåldjupet anges i millimeter där värdet är radien på en cirkel. Ju lägre värde i millimeter desto djupare skål och vassare blir det. Vanligast skåldjup för en utespelare i hockey är 18-22 mm medans bandyspelare oftast kör med helt plan profil.

 

Slipning av skridskor: Långfärd, hockey, bandy, konståkning och barnskridskor

Jag har bra skridskobrynen och giggar till slipning av långfärdskridskor.

Nu har jag även bra tillbehör till långfärdsskridskor som knäskydd, skenskydd, ispikar från Zandstra.

Välkommen till slipspecialisten på Södermalm i Stockholm

Snabba leveranser från slipspecialisten på skridskor med eget sliperi på Sankt Paulsgatan 43 i Stockholm, T-Mariatorget uppgång Polisstation.  

Roger började slipa skridskor i Harrfors sportaffär redan på 70-talet och har nu över 40 års erfarenhet av skridskoslipning!

SSM PROFIL är fantastisk på det den gör, vilket är att profilslipa skridskor - hockey, bandy och långfärdskridskor. Den är specialiserad på just detta och kan enbart göra det. Välkommen att lämna in dina skridskor så profilslipar och finslipar jag dina skridskor till nästa dag.

SSM PROFILSLIP TILL RADIE- OCH KURVSLIPNING FÖR SKRIDSKOR

Denna manuella skridskoslip har en vertikal slipskiva och är specialiserad på att forma skridskoskenor efter mallar, för att ge dem olika radier och åkytor.

De främsta fördelarna med SSM PROFIL och dess vertikala slipskiva är:

* Effektiv avverkning av material från skridskoskenan.
* Väldigt hög precision.
* Temperaturen som uppstår på skridskoskenan är förhållandevis låg.
* Finjustering gör det möjligt att ta bort endast så mycket material som behövs från skenan.

Prosharp automatisk skridskoslipningmaskin

Prosharp är utrustad med diamantskiva för en fantastiskt precision och mikrofinish. Prosharp andvänder jag till långfärdskridskorna och till bandylirare som vill ha den perfekt planslipningen med sin kurva kvar!

Långfärdsslipning_diamant