• På rea!
  • -500,00 kr
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart
Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart

Hjälm Bontrager Specter WaveCel Svart

576620
Fåtal kvar i lager
1 199,00 kr 1 699,00 kr -500,00 kr
Inkl. moms 1-3 vardagar
Storlek :

Medium (54 - 60 cm)

Large (58 - 63 cm)

Certifiering : CE
Ytbehandling : Blankt
Färg : Svart
Vikt : 341g

Storlek
  • S

 

Bontragers hjälmar skriver om historien

Det största framsteget beträffande skydd mot cykelrelaterade hjärnskakningar
Den 20 mars avslöjar Trek och Bontrager en banbrytande hjälmteknologi som kallas WaveCel. Det här revolutionerande materialet har visat sig vara 48 gånger mer effektivt än vanligt EPS-skumgummi för skydd mot hjärnskakningar vid vanliga cykelolyckor. 
Detta är en viktig milstolpe i cyklingens historia som kommer att förändra vår bransch och innebära bättre hjälmar för alla cyklister.
Vad är WaveCel?
WaveCel är ett stötdämpande cellmaterial på insidan av Bontragers hjälmar. 
Det är resultatet av ett fyraårigt partnersamarbete mellan Treks Research & Design-team, Dr. Steve Madey, som arbetar som ortopedisk kirurg, och Dr. Michael Bottlang, som är ingenjör inom biomekanik. Madey och Bottlang har samarbetat under de senaste 25 åren och banat vägen för framsteg relaterade till frakturvård, bröst- och bäckentrauma och förebyggande av skallskador. De finansieras genom anslag från National Institute of Health för att bidra till förebyggandet av traumatiska hjärnskador bland cyklister.
Så här fungerar det
Till skillnad från en vanlig skumgummihjälm, som är avsedd att skydda mot direkta stötar, så är WaveCel utformad med tanke på hur de flesta cykelolyckor faktiskt inträffar—ograciöst, med olika vridrörelser och vinklade stötar.
WaveCel absorberar energi på flera olika sätt. Vid en stöt rör sig WaveCel-materialets skikt oberoende och böjs tills cellväggarna deformeras och glider sedan för att aktivt absorbera direkt- och rotationsenergi och leda bort den från huvudet.  
Denna trestegsförändring i materialstrukturen—böjning, deformation, glidning—är otroligt effektiv för att sprida energin från en stöt. WaveCel förebygger hjärnskakning nästan 99 gånger av 100 vid vanliga cykelolyckor. *
*Resultatet baseras på AIS 2-skada (BrIC) vid 6,2 m/sek. och 45°. Jämförelsen har gjorts mellan en standardhjälm med EPS-frigolit och samma hjälm modifierad med WaveCel-inlägg. En detaljerad beskrivning av testet finns i Comparison of Bicycle Helmet Technologies in Realistic Oblique Impacts.
WaveCel-hjälmmodeller
WaveCel är en viktig innovation inom en eftermarknadskategori som i stort sett varit oförändrad under 30 år och understryker Treks engagemang för att göra cykling säkrare för alla. 
Bontrager WaveCel-hjälmar tillhandahålls inledningsvis i fyra olika modeller:  
  • XXX WaveCel landsvägshjälm 
  • Blaze WaveCel MTB-hjälm
  • Specter WaveCel landsvägshjälm
  • Charge WaveCel pendlarhjälm
För din verksamhet innebär detta
Genom att WaveCel är exklusivt för Bontrager har du den bästa produkten på marknaden och tillfälle till ett tekniskt försprång framför alla dina konkurrenter. 
Din säljpersonal kan tryggt skapa merförsäljning med hjälp av bra-bättre-bäst-argumentet beträffande det skydd som Bontragers hjälmar med EPS-skumgummi, MIPS och WaveCel erbjuder kunder som värderar säkerheten över allt annat. 
Med DLR-lampor och WaveCel-hjälmar i din butik erbjuder du en säkerhetsnivå som är svårslagen. 
Med fyra distinkta modeller har du direkt en naturlig kundkrets inom alla cykelkategorier som landsväg, XC, MTB, grus, stadscykling, fitness, cross, etc. Alla är vinnare.
601842049372
No reviews
Kommentarer (0)
Inga kundrecensioner för tillfället.

10 andra produkter i samma kategori:

Product added to wishlist
Product added to compare.